Copyright 2020 - Custom text here
  • Добри примери

  • Работен процес

  • Споразумение за сътрудничество

  • B2B срещи

 

 

 

 

 

 

 

!!! БИТК информира всички свои членове,партньори и колеги,че заради наложените ограничителни мерки относно спиране разпространението на COVID-19 се налага отново преминаване в онлайн работна среда.

Контактите  с БИТК ще се осъществяват дигитално чрез електронна поща,социални мрежи и видеоконференция.!!! 

Отпада забраната за влизане на граждани от  ЕС и Шенген

22/05/2020

Със заповед на министъра на здравеопазването от 22 май 2020г. отпада забраната на гражданите от ЕС и Шенген да влизат в територията настраната ни. Допускат се краткосрокни бизнес пътувания в рамките на 7 дни, за които няма да се налага карантина, както и на членове на семейства на български граждани, както и за лица, които са във фактическо съжителство с български граждани, но за всички останали остава 14 дневна карантина. Разрешева се транзитно преминаване на граждани на ЕС и Шенген, както и на членове на  техните семейства, както и на граждани от трети страни, които имат разрешение за дълготрайно пребиваване в друга-държава членка или от страна на Шенгенското споразумение с цел да се завърнатв държавата,в която пребивават.

Цялата заповед може да прочетете тук

 

Българо-Испанската Търговска Камара може да Ви съдейства, ако Вашите бизнес пътувания от Испания към България са възпрепятствени.