Copyright 2021 - Custom text here
 • Ние работим за Вас

 • Работен процес

 • Споразумение за сътрудничество

 • B2B срещи

08/09/2021

БИТК партнира на  Career Show 2021

 Водещото кариерно експо за квалифицирани кадри Career Show 2021 ще се проведе на живо на 29 септември в Sofia Event Center и на 30 септември oнлайн. Своите формули за успех пред участниците ще споделят специалните гости на събитието Миролюба Бенатова, Левон Хампарцумян, Силвена Роу, тв водещата Десислава Стоянова, младият режисьор Крис Захариев, Йордан Дъбов и много други. През тази година Българо-испанска търговска камара е сред партньорите на проекта и подкрепя каузата за свързването на работодателите с квалифицирани кадри от цяла България.

 Career Show е кариерна общност, отворена за всеки, който иска да се развива и да разгърне своя професионален потенциал. През тази година водещото кариерно събитие, част от програмата на общността, ще събере едни от най-големите работодатели в България и Европа с квалифицирани кандидати на живо и онлайн.

 “През тази година сред нашите партньори е Българо-испанска търговска камара - така успяваме заедно да допринесем в развитието за връзката между бизнеса и квалифицираните кадри. Двудневното събитие Career Show 2021 ще даде възможност за лична среща между търсещи и предлагащи работа както на живо в Sofia Event Center, така и онлайн от всяка точка на света.”, споделят от организаторите.

 Компаниите, които се включат в Career Show 2021 ще имат възможност да се срещнат с предварително селектирани кандидати. Събитието предлага широки възможности за набиране на квалифицирани кадри на живо и чрез иновативен софтуер - онлайн. А също так и чудесни възможности за Employer branding.

 Научете повече за участието си от тук: https://careershow.bg/employers/

 

 

16/07/2021

Българо-испанска търговска камара партньор на Career Show 2021

 Подкрепата на Българо-испанска търговска камара получи водещото кариерно изложение за квалифицирани кадри Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29 септ. в Sofia Event Center и на 30 септ. изцяло онлайн. Организаторите очакват над 200 компании да се срещнат с 8000 квалифицирани кандидати в двата дни на събитието.

Career Show е кариерна общност, отворена за всеки, който иска да се развива и да разгърне своя професионален потенциал. През тази година водещото кариерно събитие, част от програмата на общността, ще събере едни от най-големите работодатели в България и Европа с квалифицирани кандидати на живо и онлайн.

 “За нас е чест, че сред нашите партньори е Българо-испанска търговска камара - така успяваме заедно да работим в каузата за свързването на квалифицираните кадри и бизнеса. Двудневното събитие Career Show 2021 ще даде възможност за лична среща между търсещи и предлагащи работа както на живо в Sofia Event Center, така и онлайн от всяка точка на света. За нас е истинска радост да работим с едни от най-добрите професионалисти, които показват високото ниво на работна среда в България”, споделят от организаторите.

 Фирмите - изложители ще имат възможността да се срещнат с предварително селектирани кандидати. Събитието предлага широки възможности за набиране на нови кадри на живо и чрез иновативен софтуер, както и чудесни възможности за Employer branding.

 Научете повече за участието си от тук: https://careershow.bg/employers/

 

 

 

 

28/06/2021

European Business Networking Evening 2021

На 24 юни в София Тех Парк се проведе най-голямото за годината нетуъркинг събитие в България. Дванадесет европейски двустранни търговски камара се обединиха за да изпратят послание към международната общност в страната ни за единство и непоколебимо убеждение, че успешния бизнес не познава граници и процъфтява в гъвкавостта, лоялната конкуренция и върховенството на закона. Срещата беше открита от председателите на търговските камари, заместник-министъра на икономиката г-жа Калина Константинова и изпълнителния директор на Българска Агенция за инвестиции г-н Стамен Янев. В приятелска и лятна атмосфера 500 гости имаха възможността да се срещнат с представители на висшите ръководства на съответните компании и  В2В мрежа за търсене на нови партньори, доставчици, клиенти и дистрибутори. 

Сред официалните гости бяха още председателя на Българо-Търговска Промишлена Палата г-н Цветан Симеонов, изпълнителния директор на Изпълнителна Агенция за Насърчаване на малки и средни предприятия г-н Бойко Таков, посланици и ръководители на търговски мисии към съответните посолства. От страна на Испания официален гост беше г-н Роберто Руиз Антолин, ръководител икономическа и търговска служба към испанското посолство в България.

Фирма Atradius Crediito y Caucion S.A. член на Българо-Испанска Търговска Камара беше спонсор на събитието като представи своята дейност на гостите на вечерта чрез мултимедия, маркетинг материали и  предостави специални подърчни презентации.

Събитието отбеляза изключително постижение!

 

 

 

08/06/2021

Търговски бизнес виртуални срещи - Испания и Португалия

Заедно с ОФИЦИАЛНАТА ТЪРГОВСКА КАМАРА И ПРОМИШЛЕНОСТТА НА ПОРТУГАЛИЯ , VSI Consulting Spain  и Българо-Испанска Търговска Камара  за България се организират ТЪРГОВСКИ СРЕЩИ с производители на храни и вино от Португалия и Испания. Целта на тези срещи е  да се подкрепят португалските и испанските производители и международни купувачи, за да се генери нов бизнес. Тази инициатива дава възможност на практика да се проведат бизнес срещи с производители от различните региони на Португалия и Испания, така че да се  открият различни продукти от тази прекрасни страни.

С любезното участие на на Д.О. Catalunya, Catalonia Gourmet (Gourmet Food Cluster of Catalonia region),, TIERRA DE VIÑEDOS (вина от Кастилия - Ла Манча), PIMEC (асоциация на малките и средни компании от регион Каталуния), AGACA (галисийска асоциация на кооперациите за агрохранителни продукти), ASOCIACIÓN BODEGAS DE NAVARRA, Търговска камара на Коруня, Асоциация на испанските органични вина (SOW), Търговска камара на Теруел, DOP Cangas, DO Terra Alta

Дата на провеждане: Испания- 6-ти, 7-ми и 8-ми юли 2021г. чрез платформите Zoom и Teams

                                Португалия- 13-ти, 14-ти и 15-ти юли 2021г. чрез платформите Zoom и Teams

Срещите са насочени към български вносители, дистрибутори и търговци, които проявяват интерес за разширяване на бизнеса и намиране на нови възможности. Участието е напълно безплатно. За да бъдете част от 2nd Edition of ONLINE BUSINESS MEETINGS е необходимо да се попълни фирмения профил, след което на посочения имейл адрес ще бъдат изпратени списъци с испански и португалски компании, които ще участват за да може за да можете да изберете тези, с които искате да се срещнете, и ние ще организираме виртуални срещи за вас според наличността ви.

За всяка друга допълнителна информация може да ни пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

31/05/2021

Търговски виртуални срещи  и FIAL 2021, Don Benito

Тазгодишното издание се проведе от 26 до 28 май със спонсорството на Caja Rural de Extremadura и Министерството на културата и туризма на Junta de Extremadura, чрез Главната дирекция по туризма.Вземайки предвид ситуацията, породена от здравната криза, панаирната институция Extremadura-FEVAL реши да организира тазгодишното събитие в цифров вариант. 31-во издание тази година даде възможност да се позиционира  като национален и международен търговски еталон в хранителния сектор. В допълнение, тази година се включи като новост честването на 1-ви форум за хотелиерство и гастрономически туризъм. „Ние сме във фаза на препроектиране на формата, който изпълняваме, за това сме направили процес на активно слушане и насочване на нашето предложение към онези области, които най-много интересуват компаниите и институциите, които работят в тази област“, ​​посочи Сусана Кортес, директор на FEVAL.
Неговата история позволи да се позиционира FIAL като полезен инструмент не само за идентифициране на пазарни ниши и възползване от възможностите, но и за установяване на национални и международни бизнес контакти.
В този смисъл FIAL предлага уникална възможност, когато става въпрос за осъществяване на бизнес контакти, ставайки една от най-големите търговски витрини за селскостопанския хранителен сектор. Професионални посетители от различните клонове на канала Horeca (хотелиерство, реставрация и кетъринг), производствени компании, дистрибуторски вериги, универсални магазини, вносители, специализирани магазини, гурме заведения, наред с други, се събират всяка година в това състезание. В периода 25-26 май 2021 се проведоха виртуални срещи с 35 испански производители от хранителния сектор с 12 потенциални български вносители. Срещите бяха осъщствини с подкрепата от българска страна на Българо-Испанска Търговска Камара и от испанска страна от Extremadura Avante. 

   

 

 

12/05/2021

Биляна Манолова жури в Career Show Awards 2021

Водещите награди за най-добър работодател на България Career Show Awards 2021 обявиха членовете на журито. Сред имената е и зам.-председателят на Българо-испанска търговска камара Биляна Манолова, на която организаторите се довериха заради доказания професионализъм, опит и визия за бъдещето.

Престижното жури на Career Show Awards ще оцени най-добрите работодателски практики в над 50 категории, разделени в 5 групи. Освен като най-добър работодател, компаниите ще бъдат оценени и в категории, представящи техни проекти и практики. Такива са „Employer Branding стратегия", „Стратегия за онбординг", „Стратегия Баланс работа и личен живот”, “Стратегия за толерантност и приобщаване” и други. В категория „Стратегия за управление на кризи" компаниите могат да разкажат повече за своя опит в кризисни ситуации и как са се адаптирали и мобилизирали по време на извънредни събития.

„Изключително се радваме, че г-жа Биляна Манолова прие поканата ни да стане член на журито на Career Show Awards. Всеки член на журито е подбран внимателно, за да гарантираме, че оценяването се основава на обективност, висок професионализъм, солиден опит и визия за бъдещето. Екипът на журито се състои от професионалисти с дългогодишен опит в различни сфери, за да заложим на високо ниво на оценяване и да съберем различни гледни точки за проектите, взели участие в конкурса”, споделят от организаторите.

Всяка компания, която иска да кандидатства в наградите, може да го направи от тук: https://careershow.bg/awards/register/ до 25 юни 2021 г.

05/05/2021

Адвокатска кантора "Попов, Арнаудов и партньори" е член на БИТК

В края на месец март 2021г. дружеството бе прието за пълноправен член в Българо-Испанска Търговска Камара. „Попов, Арнаудов и Партньори“ е сред водещите адвокатски дружества в страната с доказан авторитет и опит в правното обслужване на български и чуждестранни клиенти. Екипът се състои от над 40 професионалисти, всеки специализирал в различна област, заедно предоставящи услуги в целия спектър на бизнес правото (включително сливания и придобивания, конкуренция, недвижими имоти и строителство, реализиране на инвестиции, търговскo право, сделки, осигуряване на съответствия (compliance), интелектуална собственост, и др.), публичните проекти и събирането на вземания. Кантората има огромен процесуален опит в представителство пред съдилища и арбитражи в цялата страна по търговски, данъчни и административни дела, както и пред регулаторни органи. През 2015 г. „Попов, Арнаудов и партньори“ стана единствената българска правна кантора, която е член на международната правна мрежа TAGLaw. Тази асоциация включва повече от 280 адвокатски кантори в над 100 страни по света, включително 2 фирми в Испания, позволявайки на компаниите- членки да подпомогнат интернационалните нужди на своите клиенти, като осигуряват висококачествени правни, счетоводни и други професионални услуги във всички индустриални и търговски сектори.

Екипът на Кантората е на разположение на всички членове, партньори и приятели на Камарата за предоставяне на  правно съдействие и подкрепа  в целия спектър на бизнес правото и публичните проекти.

 

 

 

07/04/2021

Career Show Tech 2021

Българо-испанска търговска камара е официален партньор на събитието за ИТ професии Career Show Tech. Събитието ще се проведе на 19 и 20 май изцяло онлайн. Над 2000 ИТ специалисти ще се срещнат с работодатели от България и Европа, предлагащи възможности за работа и развитие.

Чрез специален софтуер работодателите ще могат да филтрират кандидатите и да се срещат единствено с тези, отговарящи на търсения от тях профил. Срещата с кандидати ще бъде придружена от професионална програма с лекции и уъркшопи с международни специалисти от Google, Microsoft, Financial Times и др.

Повече за събитието и възможностите за участие вижте тук: https://careershow.bg/tech/employers/

 

07/04/2021

Виртуално брокерско събитие „Med2Meet" 

Българо-Испанска Търговска Камара в партньорство с АРК Консултинг има удоволствието да ВИ ПОКАНИ в онлайн В2В-събитието на 21 април 2021 г. , което ще събере в единно виртуално пространство фирми, изследователски институции, инвеститори и други заинтересовани лица от областта на медицината от цял свят.

Целта на събитието е да подпомогне установяването на нови бизнес контакти, откриването на подходящи партньори и обмена на информация и опит за най-новите пазарни тенденции в сектора при минимални разходи на време и ресурси.

Ключови теми:

 • медицински уреди и оборудване
 • средства за лична защита
 • медицинско обзавеждане
 • ортопедия
 • стоматология
 • диагностика
 • и други

Какви могат да бъдат ползите Ви от участие в събитието?

 •  Публикуване и споделяне на информация за Вашите продукти, проекти, услуги или потребности с останалите участници
 •   Планиране и осъществяване на двустранни международни срещи
 •   Реализиране на конкурентни предимства на основата на постигнатата видимост

Участието в В2В-събитието е безплатно, но изисква ПРЕДВАРИТЕЛНА регистрация на адрес: https://med2meet2021.b2match.io

На този адрес можете да откриете и допълнително информация за събитието.

Моля при регистрация да посочите АРК Консултинг като свой Support office.

При интерес за участие и необходимост от съдействие можете да се обърнете към нас на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или  fanny.koleva@online.bg.

 

19/03/2021

Среща с Председателя на БТПП Цветан Симеонов

  

Биляна Манолова, зам. председател на Българо-Испанската Търговска камара / БИТК / разговаря с председателя на БТПП Цветан Симеонов, който информира за досегашните отношения между Палатата и партньори от Испания, като  проведената по – рано среща с Н.Пр. Алехандро Поланко Мата, посланик на Кралство Испания в България - https://www.bcci.bg/news/17446 и новоназначения посланик на Република България в Кралство Испания - https://www.bcci.bg/news/17781.

От своя страна г-жа Манолова представи дейността на БИТК и идеите на организацията за развиване на двустранните икономически отношения между България и Испания през настоящата година въпреки тежкото състояние на световната икономика, причинено от действащата пандемия в световен мащаб. Споделена беше информация за стажантски програми, която е насочена към приемащите организации.

При подобрение на положението във връзка с ограниченията за пътуване БИТК планира да организира в средата на годината бизнес делегация до Испания с цел осъществяване на директен контакт между предприемачи от двете страни.

По време на разговора бе договорено да се осъществи по – тясно сътрудничество между БИТК и Българо–испанския бизнес съвет при БТПП - https://www.cebe.bcci.bg/bulgarian/savet.htm

По данни на Министерство на икономиката в периода януари-септември 2020 г. стокообменът между България и Испания е в размер на 902.9 млн. евро, отбелязва спад от 44.2%. Износът за Испания е намалял с 23.7% и е в размер на 484 млн. евро, като заема дял от 2.4% от общия износ на България. Вносът е намалял с 57.4% и е в размер на 418.8 млн. евро с дял от 1.9%. Салдото е положително (30 млн. евро). Испания заема 11-то място по отношение на износа и 15-то място по отношение на вноса.