Copyright 2020 - Custom text here
  • Добри примери

  • Работен процес

  • Споразумение за сътрудничество

  • B2B срещи

 

 

 

 

 

 

 

¡¡¡ БИТК информира всички свои членове,партньори и колеги,че заради обявеното извънредно положение относно спиране разпространението на COVID-19 се налага отлагането на всички социални събития както и всякакъв вид социална комуникация.

Контактите  с БИТК ще се осъществяват дигитално чрез електронна поща,социални мрежи и видеоконференция.

13/07/2020

БЪЛГАРСКАТА АГЕНЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ И ДВУСТРАННИТЕ ТЪРГОВСКИ И ИНДУСТРИАЛНИ КАМАРИ

ПРЕДСТАВЯТ

БЪЛГАРИЯ  КАТО НОВА NEARSHORING ДЕСТИНАЦИЯ

 

Българска агенция за инвестиции/БАИ/ и  Двустранните Търговски и Индустриални Камари организират кампания за представяне  на България като нова „nearshoring“ дестинация в световен мащаб.

През последните два месеца Българската агенция за инвестиции и 15 от двустранните  камари у нас се стремят да позиционират България като отлична дестинация за релокация на производства в процеса по скъсяване на веригите на доставки-/nearshoring/.Предстоят да бъдат проведени серия от мероприятия, свързани с брандирането на България като жизнена среда за пренасяне на производствени мощности.

Съвместната инициатива включва видео конференции с представители на бизнеса, инвеститори, които са членове на Двустранните Търговски камари, участие на български посланици и търговски аташета. Инициативата включва и разпространение на съвместна брошура представяща ключовите предимства  на България като дестинация, която може да съкрати веригите на доставки.

На 30 юли ще се проведе Първата видеоконференция  с участието на Стамен Янев, изпълнителен директор на БАИ и Ръководствата на Двустранните търговски камари с техните членове. Основните цели пред участниците в конференцията са да анализират влиянието на пандемията от корона вируса в страната, да се очертаят възможностите за популяризиране на България  като възможна „nearshoring” дестинация. Предимствата ни са Геостратегическото местоположение, добрите финансови параметри в ЕС, ниските данъци, образованата и квалифицирана работна ръка, които страната ни предлага на  мултинационалните компании за да преместят своето производство  именно в  България.